Keramikkurser

KURSER 2022

KERAMIKKURS


På keramikkursen får du lär dig att bygga upp leran i olika tekniker som att kavla, ringla, skulptera och handforma. Arbeta med ytan på spännande sätt och kombinera glasyrer.

Vi går igenom olika teknik där du kan få specifika uppgifter, men det går också bra att hålla på med egna projekt och få handledning.

Det finns tillgång till drejskiva för de som kan men lärs inte ut på denna kurs. Du behöver inte ha någon tidigare kunskap.


MÅNDAG
Kl. 13.00 - 16.00

MÅNDAG Kl. 18.00 – 21.00

TISDAG Kl. 13.00 - 16.00
TISDAG Kl. 18.00 – 21.00 


Kursstart
Löpande intagning


Info
Du köper 5 eller 10 ggr. Därefter har du förtur om du vill fortsätta och köpa till fler gånger. Du kan också köpa till enstaka gånger om det behövs för att få ditt projekt klart.


Detta upplägg gör att det blir nya platser under terminens gång. Om det är fullt kan du skriva upp dig på väntelistan och börja så snart det blir ledigt.


Kostnad
5 ggr 1600 kr
10 ggr 3000 kr
1 ggr 350 kr

70 kr/kg lera, då ingår glasyr och bränning.
Extra Rakubränning 850 kr


Anmäl & frågor
info@himmelsholm.se


Plats
Himmelstorpsvägen 73, 26973 FörslövRAKUKURS


Raku är en gammal teknik där keramikföremålen hettas upp till ca 900 grader och får svalna  i reduktion tillsammans med brännbart material. Glasyren krackelerar och i sprickorna bildas svarta effektfulla mönster.

Första dagen lär du dig att bygga upp leran i tekniker som fungerar för rakubränning. Vid andra kurstillfället, efter torkning och skröjbränning, glaserar du godset och det bränns i en gaseldad ugn utomhus och är färdigt att ta med hem samma dag.

Det finns tillgång till drejskiva för de som kan men lärs inte ut på denna kurs.

Du behöver inte ha någon tidigare kunskap.


Datum/tid
Den 12 nov - bränning 25 nov

Kostnad
1700 kr
70 kr/kg lera, då ingår glasyr och bränning.

Anmäl & frågor
info@himmelsholm.se


Plats
Himmelstorpsvägen 73, 26973 FörslövGJUTA MED GJUTLERA


På kursen lär du dig hur man blandar gjutlera och gör gjutning i gipsformar. Hur du kan jobba vidare med gjutningen, som att sätta öra på mugg, dekorera mm. Det finns många olika gjutformar att välja mellan, både muggar och mindre skålar. Fördelen med att gjuta är att man får samma utseende och storlek och behöver inte vara skicklig på att dreja för att få ett proffsigt resultat.

Du som går på kurs här kan du glasera under kurstiden. Om du inte går på kurs här kan du köpa till ett kurstillfälle för glasering.
Du behöver inte ha någon tidigare kunskap.

Datum/tid
Ny datum kommer nästa år

Kostnad
1000 kr - Inklusive gjutlera till fyra former, bränning och glasyr
350 kr - Extra kurstillfälle

Anmäl & frågor
info@himmelsholm.se


Plats
Himmelstorpsvägen 73, 26973 Förslöv


ÖPPEN VERKSTAD


För dig som går kurs hos oss och vill få
möjlighet att jobba mer på egen hand.


Kostnader

350 kr/fm, em eller kväll
700 kr/dag


Boka
info@himmelsholm.se


Här finns en hund och fyra katter som
emellanåt kollar så vi har det bra i atljén.


ATELJÉN


Du är varmt välkommen till vår välutrustade och trivsamma ateljé som sprudlar av kreativitet.


Här finns flera olika arbetsstationer där du kan jobba, både stående eller sittande. Är vädret fint kan du även sitta ute med utsikt över sjön.


Det finns flera olika sorters lera du kan använda, beroende på vad du vill göra, och en uppsjö av över- och underglasyrer. De flesta tänkbara verktyg och hjälpmedel, två ugnar till skröj/glasyrbränning och rakuugn.